Οι τουρίστες «ψηφίζουν» ελληνικό καλοκαίρι

Οι τουρίστες «ψηφίζουν» ελληνικό καλοκαίρι

Μπορεί στα κεντρικά προεκλογικά περίπτερα των κομμάτων η κίνηση να είναι υποτονική, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όμως, πλήθος τουριστών απολαμβάνουν τις διακοπές τους

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα παράλληλο σύμπαν με ατμόσφαιρα ολότελα διαφορετική από αυτήν που επικρατεί στις συνοικίες και τις γειτονιές της Αθήνας θυμίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το Μοναστηράκι.

Και μπορεί στα κεντρικά προεκλογικά περίπτερα των κομμάτων η κίνηση να είναι υποτονική, στην Ερμού και τους παραδρόμους της όμως, όπως και στην πλατεία Συντάγματος, πλήθος τουριστών απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. 

Κάποιοι τρώγοντας ένα παγωτό μπροστά από το συντριβάνι της πλατείας, κάποιοι άλλοι κάνοντας μια στάση στην Καπνικαρέα για να συμβουλευτούν τον τουριστικό τους οδηγό η για να πάρουν ένα παραδοσιακό ελληνικό κουλούρι.

Οι τουρίστες «ψηφίζουν» ελληνικό καλοκαίρι-1
Η Αμίτ και η Εινάτ, δύο Ισραηλινές φίλες βολτάρουν στην Ερμού με ένα μεγάλο γκρουπ τουριστών από τη χώρα τους.

«Ήρθαμε από τα Μπαρμπέιντος για διακοπές στη χώρα σας. Αφού κάναμε μια κρουαζιέρα σε Μύκονο και Σαντορίνη επιστρέψαμε για δύο ημέρες στην Αθήνα. Δεν είχαμε ιδέα ότι σήμερα διοργανώνονται εκλογές, μας το είπε πριν από λίγο ένας ταξιτζής» λένε στην «Κ» η Κάθι και η Τίφανι Γουάιτ, παρατηρώντας πως εκτός από το μεγάλο περίπτερο στην πλατεία, τίποτε άλλο δεν δείχνει ότι η χώρα έχει εκλογές.

«Από εσάς το μαθαίνουμε» μας λέει και ο Άλαν Πέρι από το Κεντάκι της Αμερικής, ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του Μαίρη, αφού επισκέφτηκαν την Τουρκία και στη συνέχεια το νησί της Κρήτης, κλείνουν τις διακοπές τους με τρεις ημέρες στην Αθήνα. «Στην Τουρκία καταλαβαίνεις ότι το κλίμα είναι έντονα πολιτικό, εδώ νιώθουμε σαν είναι ήδη καλοκαίρι», σημειώνει ο κ. Πέρι.

Οι τουρίστες «ψηφίζουν» ελληνικό καλοκαίρι-2
Πριν επισκεφθούν τη χώρα μας, ο Άλαν και η Μέρι Πέρι πέρασαν λίγες ημέρες στην Τουρκία, όπου -όπως μας είπαν- το κλίμα ήταν έντονα πολιτικό. 

Η Αμίτ και η Εινάτ, πάλι, δύο Ισραηλινές φίλες που βολτάρουν στην Ερμού με ένα μεγάλο γκρουπ τουριστών από τη χώρα τους, λένε πως γνωρίζουν από τα social media πώς στην Ελλάδα γίνονται εκλογές, μιας και όπως σημειώνουν το θέμα απασχολεί και τα διεθνή μίντια. «Είναι πάρα πολύ όμορφα εδώ, ελπίζω να είναι και για εσάς τους Έλληνες τα πράγματα καλά» λένε πριν μας αποχαιρετήσουν.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT