Τιμή – ρεκόρ για το διαμέρισμα του Γ. Πετζετάκι στο Καβούρι

Τιμή – ρεκόρ για το διαμέρισμα του Γ. Πετζετάκι στο Καβούρι

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τιμή – ρεκόρ, για την τοποθεσία και την παλαιότητά του, πουλήθηκε την Τετάρτη σε πλειστηριασμό διαμέρισμα του Γιώργου Πετζετάκι, του επιχειρηματία που είδε προ δεκαετίας την ομώνυμη ελληνική πάλαι ποτέ πολυεθνική εταιρεία να οδηγείται σε πτώχευση.  

Το διαμέρισμα που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στο Καβούρι, ωστόσο χωρίς «πρόσωπο» επί της ακτογραμμής και κατασκευής της δεκαετίας του ’80, πωλήθηκε έναντι τιμήματος της τάξης των 13.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. 

Τίμημα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς είναι πολύ κοντά με τις αντίστοιχες τιμές ανά τετραγωνικό των υπό ανέγερση πρώτων ορόφων του Πύργου της Μαρίνας που οικοδομεί η Lamda Development στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού.

Τιμή – ρεκόρ για το διαμέρισμα του Γ. Πετζετάκι στο Καβούρι-1

Το διαμέρισμα επιφάνειας 220 τετραγωνικών, κατόπιν αλλεπάλληλων προσφορών στη διάρκεια του πλειστηριασμού, πουλήθηκε τελικά έναντι ποσού 2,86 εκατομμυρίων. Αλλά η τιμή που προσδιόρισε για τον πλειστηριασμό ο ανεξάρτητος πολιτικός μηχανικός και πιστοποιημένος, επαγγελματίας εκτιμητής ήταν 1,269 εκατομμύρια.

Το γεγονός, σύμφωνα με κτηματομεσιτικές πηγές, επιβεβαιώνει το εντονότατο αγοραστικό ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό για διαμερίσματα και κατοικίες στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Αττικής, αλλά και την πρωτεύουσα εν γένει. Ερχεται δε να προστεθεί σε σειρά συναλλαγών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σε πρωτοφανείς για την ελληνική αγορά τιμές οι οποίες θυμίζουν συναλλαγές πολυτελών ακινήτων σε ξένες μητροπόλεις και εμβληματικές μεσογειακές τοποθεσίες.

Τιμή – ρεκόρ για το διαμέρισμα του Γ. Πετζετάκι στο Καβούρι-2

Το ακίνητο είναι διαμέρισμα δευτέρου ορόφου σε γωνιακό οικόπεδο στην θέση «Ανω Βούλα ή Αγιος Νικόλαος (Πάλλων)» στην διασταύρωση των οδών Ηλίου (πρώην Ακτής), αρ.29 και Κέρκυρας (Ιφιγενείας), στη Βουλιαγμένη. Το οικόπεδο έχει συνολική επιφάνεια 2,835 στρέμματα. Σε αυτό βρίσκονται δύο κτίρια: ένα στην μπροστινή γραμμή προς τη θάλασσα και ένα διαγώνια πίσω. Σε αυτό βρίσκεται το διαμέρισμα που ανήκε στον Γιώργο Πετζετάκι.

Σύμφωνα με την έκθεση του αποτιμητή «πρόκεινται για επιμελημένης κατασκευής και συντήρησης πολυώροφα κτίρια κατοικιών επί προνομιακού σημείου» των οποίων η οικοδομική άδεια έχει χρονολογία 1986. Το τίμημα ανά τετραγωνικό που προσδιόρισε στον πλειστηριασμό η έκθεση προσδιορίζει την δίκαιη τιμή στα 5.600 ευρώ ανά τετραγωνικό και 37.000 επιπλέον την θέση πάρκινγκ που διαθέτει το συγκεκριμένο ακίνητο. Το εν λόγο ακίνητο βρίσκεται κοντά σε ακίνητα συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου και της οικογένειας του. 

Ως επισπεύδοντας του πλειστηριασμού αναφέρεται η εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία Artemis Securitisation στην οποία έχει μεταβιβαστεί η διαχείριση απαιτήσεων τραπεζών και ειδικότερα της Attica Bank. Στο εν λόγο ακίνητο Πετζετάκι ωστόσο προσημειώσεις υφίστανται και από την Attica Bank αλλά και άλλες τράπεζες για μικρότερα ποσά όπως Eurobank, Alpha Bank αλλά και ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT