Νέα Μάκρη: Σε εσωτερική αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος της 19χρονης εγκύου

Νέα Μάκρη: Σε εσωτερική αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος της 19χρονης εγκύου

Σε ενδομήτρια αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Η οικογένεια της να καταγγέλλει πως το ασθενοφόρο καθυστέρησε αρκετές ώρες να την παραλάβει

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ενδομήτρια αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατος 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ. Η οικογένεια της να καταγγέλλει πως το ασθενοφόρο καθυστέρησε αρκετές ώρες να την παραλάβει. 

Η είδηση του θανάτου της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Το περιστατικό αξιολογήθηκε ως μη επείγον. Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

ΕΔΕ από ΕΚΑΒ και την 1η ΥΠΕ

Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα, έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με τη 19χρονη. 

«Καθημερινά, δεχόμαστε την ίδια ώρα πάρα πολλές κλήσεις για ένα ασθενοφόρο. Τώρα που μιλάμε μπορεί να είναι και 50 περιστατικά που έχουν δοθεί στο Κέντρο για ένα όχημα. δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αττικής, Γιώργος Μαθιόπουλος. «Γίνεται λοιπόν μια διαχείριση για να δούμε ποια είναι υπέρ επείγοντα, ποια επείγοντα και ποια πιο “απλά”, από την άποψη ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του πολίτη», περιγράφει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Κάθε μέρα, στην Αττική, οι κλήσεις προς το ΕΚΑΒ ανέρχονται σε περίπου 4.000, ενώ οι πραγματικά επείγουσες κλήσεις ανέρχονται σε 500- 600, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το κρατικό κανάλι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. «Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ», αναφέρει το υπουργείο.

Πηγή: ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT