Κύκλωμα εκβιαστών: «Τα χτυπήματά τους ήταν στοχευμένα» – Ξυλοδαρμός κατά παραγγελία αστυνομικού

Κύκλωμα εκβιαστών: «Τα χτυπήματά τους ήταν στοχευμένα» – Ξυλοδαρμός κατά παραγγελία αστυνομικού

Η κατάθεση εμπόρου αυτοκινήτων στο Περιστέρι, ο οποίος τον Μάρτιο του 2023 δέχθηκε επίθεση από την ομάδα μπράβων που εξάρθρωσε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπήκαν μέσα στο μαγαζί και οι τρεις από αυτούς ήρθαν κατευθείαν και άρχισαν να με χτυπάνε με γροθιές. Έπεσα κάτω για να καλυφθώ και συνέχισαν να με χτυπάνε. Πρέπει να έφαγα καμιά δεκαριά μπουνιές και μερικές κλωτσιές. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι γνώριζαν πως να χτυπάνε και όλα τους τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα. Τα περισσότερα ήταν στο κεφάλι και στα μάτια».

Πρόκειται για απόσπασμα από την κατάθεση εμπόρου αυτοκινήτων στο Περιστέρι, ο οποίος τον Μάρτιο του 2023 ξυλοκοπήθηκε άγρια από την ομάδα μπράβων που εξάρθρωσε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Πρόκειται για έξι αθλητές πυγμαχίας και body building, υπήκοοι Ελλάδας, Αλβανίας και Ιράκ σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, πρόκληση σωματικών βλαβών κ.ά.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο έμπορος αυτοκινήτων είχε δεχθεί επίθεση από τους συλληφθέντες κατά παραγγελία ενός αστυνομικού. Ο τελευταίος (περιγράφεται από τους δράστες ως «διοικητής των διαβατηρίων) φέρεται να είχε προκαταβάλει 15.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της έκθεσης για την αγορά ενός Ι.Χ.. Αυτός με τη σειρά του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί εμπρόθεσμα στην υποχρέωσή του, με τον αστυνομικό να απευθύνεται τελικά στην ομάδα των μπράβων! Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο επιχειρηματίας προκειμένου να αποφύγει την πίεση του αστυνομικού ζήτησε τη βοήθεια Αλβανών, από το περιβάλλον του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριτζάι.

Πώς οι Αρχές εντόπισαν τους δράστες 

Η έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο όταν οι συλληφθέντες μπράβοι μπήκαν σε ψητοπωλείο στη Γλυφάδα και ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη, έναν διανομέα ενώ προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό. Στο πλαίσιο της έρευνας το ένα από τα θύματα είχε καταθέσει ότι οι δράστες τον χτυπούσαν με κλοτσιές και μπουνιές στο κεφάλι και τα πλευρά προκαλώντας του αιμορραγία.

Στο πλαίσιο της έρευνας αστυνομικοί συγκέντρωσαν βίντεο από κάμερες ασφαλείας και κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες, επί της οδού Γούναρη στη Γλυφάδα πριν ακόμα φορέσουν κουκούλες και γάντια ώστε να κρύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Στο διάστημα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι συλληφθέντες πουλούσαν προστασία σε μια σειρά από καφέ – μπαρ σε περιοχές κυρίως των Νοτίων Προαστίων, τη Γλυφάδα, την Αργυρούπολη, την Ηλιούπολη, τον Άλιμο, τη Δάφνη και αλλού.

Στα τέλη Μαϊου ενδεικτικά ο ένας από τους διωκόμενους ακούγεται να περιγράφει στη σύντροφό του ότι μέλη της ομάδας επισκέφθηκαν κατ’ εντολή του κατάστημα στα Νότια Προάστια απειλώντας τον ιδιοκτήτη του λέγοντάς του «εδώ πέρα η Αργυρούπολη είναι δικιά μας». Όταν πάντως ο επιχειρηματίας ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αρνήθηκε να καταθέσει λέγοντάς τους «δεν μπορώ να σας πω τίποτα, δεν θέλω να καταθέσω τίποτα».

Απειλές για αντίποινα

Ο ένας από τους διωκόμενους ακούγεται σε χρόνο πριν τη σύλληψή του να απειλεί ότι εάν συλληφθεί από αστυνομικούς του εκβιαστών με «μαγειρέματα» θα προβεί σε αντίποινα. «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με κρατήσει μακριά από την κόρη μου. Θα το κάνω προσωπικό και μετά οικογενειακό» ακούγεται να λέει σε μια από τις υποκλαπείσες συνομιλίες. Ελεγχόμενη για διασύνδεση με το κύκλωμα είναι και μια νεαρή αστυφύλακας από το Α.Τ. Καισαριανής. Και αυτό διότι κατόπιν εντολής των συλληφθέντων πληκτρολογούσε στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. πινακίδες κυκλοφορίας «υπόπτων» αυτοκινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT