Daniel Levine: «Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει ανάγκη σοβαρής διαχείρισης και εποπτείας»

Daniel Levine: «Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει ανάγκη σοβαρής διαχείρισης και εποπτείας»

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece» ο ειδικός στις τάσεις του τουρισμού επέμεινε ότι οι τουριστικοί προορισμοί πρέπει να προστατευτούν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια ενότητα αφιερωμένη στο παγκόσμιο τοπίο που διαμορφώνεται για τον τουρισμό, ο ειδικός στις τάσεις του τουρισμού Daniel Levine παρουσίασε μια σειρά από στοιχεία σχετικά με τις προκλήσεις στον τουρισμό παγκοσμίως αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Reimagine Tourism in Greece» ο κ. Levine επέμεινε ότι οι τουριστικοί προορισμοί πρέπει να προστατευτούν και ανέφερε χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Βαρκελώνη, της Βενετίας αλλά και της Ανταρκτικής.

Τόνισε ότι ο τουρισμός δεν λειτουργεί με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής αλλά με διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης, των τοπικών κοινοτήτων και των μελών της τουριστικής βιομηχανίας.

Αναφέρθηκε στην αυξανόμενη τάση για γρήγορες, ψηφιακές αγορές τουριστικών προϊόντων αλλά και ποιοτικό τουρισμό, καθώς η ανώτερη και μεσαία τάξη αυξάνει το εισόδημά της παγκοσμίως.

Τέλος, σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να καταλάβουμε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής που έχει ανάγκη σοβαρής διαχείρισης και εποπτείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT