Ναυάγιο στην Πύλο: Στη Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες

Ναυάγιο στην Πύλο: Στη Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H μεταφορά των 104 διασωθέντων από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στη Μαλακάσα, θα γίνει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τις λιμενικές αρχές στην Καλαμάτα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η μεταφορά θα γίνει με ευθύνη του υπουργείου, με μισθωμένα λεωφορεία. Στη Μαλακάσα έχουν γίνει ήδη οι προετοιμασίες για την υποδοχή τους από χθες, καθώς η δομή αυτή είχε επιλέγει εξαρχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες, οι οποίες, ωστόσο, απέβησαν άκαρπες καθώς ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 78 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί.

Λίγο πριν από τις 7 το πρωί, το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε να μεταφέρει περίπου 30 σορούς επιβαινόντων σε φορτηγά-ψυγεία που βρίσκονται στο λιμάνι. 

Η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, που έχει ενεργοποιηθεί από χθες, θα πάρει δείγματα DNA από τις σορούς ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους, σύμφωνα με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή επιχειρούν αυτή τη στιγμή 6 παραπλέοντα πλοία, 2 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και 1 ελικόπτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT