Κύκλωμα εξαπατούσε επιχειρηματίες με ακάλυπτες επιταγές – Οι φωτογραφίες των μελών

Κύκλωμα εξαπατούσε επιχειρηματίες με ακάλυπτες επιταγές – Οι φωτογραφίες των μελών

Οι απατεώνες, μέσω εταιρειών-«βιτρινών», προσέγγιζαν επιχειρήσεις - κυρίως εμπορίας τροφίμων και ποτών - αγοράζοντας προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές ή πλαστά τραπεζικά εμβάσματα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία και φωτογραφίες 19 προσώπων που κατηγορούνται ως μέλη πολυμελούς κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρήσεων, με λεία εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι απατεώνες, μέσω εταιρειών-«βιτρινών», προσέγγιζαν επιχειρήσεις – κυρίως εμπορίας τροφίμων και ποτών – αγοράζοντας προϊόντα με ακάλυπτες επιταγές ή πλαστά τραπεζικά εμβάσματα και τα μεταπωλούσαν σε ανταγωνιστικές τιμές.

Η συνολική ζημιά που προκλήθηκε στις παθούσες επιχειρήσεις φέρεται να ανέρχεται σε 2,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διάταξη, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση έχει διάρκεια 6 μηνών, ενώ αποσκοπεί στην προστασία και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, την αποτροπή απειλής της δημόσιας ασφάλειας, καθώς και την αναγνώριση του ανωτέρω από άλλους παθόντες, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η περαιτέρω δράση του.

Τα στοιχεία των υπόπτων δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της αστυνομίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT