Το «όπλο» για την ψυχική υγεία στις Ενοπλες Δυνάμεις

Το «όπλο» για την ψυχική υγεία στις Ενοπλες Δυνάμεις

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΓΕΕΘΑ υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία

57" χρόνος ανάγνωσης

Προγραμματική συμφωνία που αφορά την υποστήριξη της ψυχολογικής υγείας και ευεξίας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας (ΓΕΕΘΑ). Στόχος είναι ο έγκαιρος εντοπισμός και η πρόληψη ψυχικών νοσημάτων, μέσω της ανάπτυξης και χρήσης εξειδικευμένων ψυχομετρικών εργαλείων. Ειδικότερα, τα ψυχομετρικά εργαλεία θα δώσουν τη δυνατότητα στις Ενοπλες Δυνάμεις, μεταξύ άλλων, να σχεδιάζουν στοχευμένες παρεμβάσεις ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας του ένστολου προσωπικού, με αποτέλεσμα τη διασφάλιση και ενίσχυση του αξιόμαχου και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, σημαντικός θα είναι και ο κοινωνικός αντίκτυπος, καθώς η πρόληψη της ψυχικής νόσου και των πολυεπίπεδων συνεπειών της στο άτομο έχει αντίστοιχες επιδράσεις στην οικογένεια και την κοινότητα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρύτανης του Παν. Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, ο αντιπρύτανης Ερευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών Νικόλαος Βούλγαρης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου Π.Ν. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Τσαούσης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών σταθερά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει δράσεις και συνέργειες με φορείς της Πολιτείας και ευρύτερα με σημαντικά οφέλη για την κοινωνία», δήλωσε ο κ. Δημόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT