Εκπρόσωπος Λιμενικού: Το ιστιοφόρο με μετανάστες πλέει χωρίς κίνδυνο – Πλησιάζουν παραπλέοντα σκάφη

Εκπρόσωπος Λιμενικού: Το ιστιοφόρο με μετανάστες πλέει χωρίς κίνδυνο – Πλησιάζουν παραπλέοντα σκάφη

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, συνεχίζονται οι έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ιστιοφόρο με δεκάδες μετανάστες εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές 100 χιλιόμετρα ανοιχτά της Πύλου.

Για το σκάφος έχει ενημερωθεί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του ελληνικού υπουργείου Ναυτιλίας. Το ιστιοφόρο δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου και συνεχίζει την πορεία του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη, φορτηγά πλοία, κατευθύνονται στο σημείο. 

«Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δυο γραμμών και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων» σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών… Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 60 άτομα. 

Εν τω μεταξύ, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, συνεχίζονται οι έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, έξι παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT