Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές «ήχησε» το 112

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές «ήχησε» το 112

Ενεργοποιήθηκε το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) σε Κεντρική και Βόρεια, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε στις 18-06-2023/0000 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή (18-06-2023):

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).



Πού ήχησε το «112»

Ενεργοποιήθηκε το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (18/06) σε Κεντρική και Βόρεια, Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.


Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, για σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις, σε κεντρική Μακεδονία, ανατολικά ηπειρωτικά, Σποράδες, Εύβοια, νησιά του ΒΑ Αιγαίου και βόρειες Κυκλάδες. Βοριάδες έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Από 18 έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες.



Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και από το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 29 με 31 και στη Θεσσαλία τους 33 και πιθανώς τους 34 βαθμούς.

Πρόγνωση για τις υπόλοιπες ημέρες

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT