Συνελήφθη εκ νέου ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

Συνελήφθη εκ νέου ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη ξανά στη Νέα Ιωνία ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί στα 12,5 χρόνια.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και τη συνέχιση της κράτησης του βάσει δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 220 ετών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς που ήταν εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο, έχοντας παράλληλα και την ιδιότητα του προπονητή μπάσκετ σε ακαδημίες και τμήματα παιδικών και εφηβικών ομάδων στην περιοχή του Ρεθύμνου, προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων αγοριών, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του. 

Η σύλληψη του 59χρονου έγινε σε εκτέλεση απόφασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT