Εβρος: 145 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με βάρκες από νησίδα

Εβρος: 145 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με βάρκες από νησίδα

Τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας του βόρειου Εβρου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 2 μ.μ., η επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για τη μεταφορά, σε ασφαλές σημείο, 145 αλλοδαπών από νησίδα του Εβρου κοντά στα Μαράσια.

Πρόκειται για πρόσφυγες και για μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι πέρασαν από τον τουρκική όχθη στη νησίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στις 10.30 το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ από την Κομοτηνή.

Με τη χρήση φουσκωτών λεμβών, οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου, ενώ τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας του βόρειου Εβρου.

Την ίδια στιγμή, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδουν ότι υπήρχαν εγκλωβισμένοι μετανάστες σε δεύτερη νησίδα κοντά στο Σουφλί. Για την ύπαρξή τους στο σημείο είχαν ενημερώσει την αστυνομία, με emails, δύο διεθνείς MKO. Εγινε έλεγχος από drones και από θερμικές κάμερες, δίχως να βρεθούν μετανάστες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT