Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο ανδρών που απέσπασαν 2 εκατ. ευρώ από επιχειρηματίες

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δύο ανδρών που απέσπασαν 2 εκατ. ευρώ από επιχειρηματίες

Υπόσχονταν σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους σε αναπτυξιακά προγράμματα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

HΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες δύο Ελλήνων που κατηγορούνται για απάτες σε βάρος επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών. 

Εκτιμάται πως από 13 θύματά τους απέσπασαν περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. 

Τα στοιχεία τους δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δύο ημεδαπών ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού και για οργάνωση με άλλους για τη διάπραξη κακουργήματος.

Στα μέσα Ιουνίου, είχαν συλληφθεί για την υπόθεση δύο 64χρονοι, ηγετικά μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, από το 2013 οι δύο άνδρες και τουλάχιστον ένας συνεργός τους εξαπάτησαν συνολικά 13 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, από τους οποίους απέσπασαν χρηματικά ποσά, υποσχόμενοι να τους βοηθήσουν να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Προκειμένου να γίνουν πιστευτοί, παρουσίαζαν εκτυπώσεις από δημόσια υπηρεσία στις οποίες ο 64χρονος εμφανιζόταν ως υπεύθυνος για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους.

Η συνολική λεία που κατάφεραν και απέσπασαν από τους παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.989.205 ευρώ, ενώ την 14-06-2023 επιχείρησαν να αποσπάσουν ακόμη 1.600 ευρώ, οπότε και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, σε γραφείο και σε όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φακέλων με διάφορα έγγραφα (φορολογικά, τραπεζικά, τοπογραφικά), ψηφιακά αρχεία και έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και ένα ρολόι μεγάλης αξίας.

Τα στοιχεία τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της αστυνομίας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT