Μάτι: Αποζημίωση 310.000 ευρώ σε οικογένεια νεκρής – Νέα απόφαση δικαίωσης συγγενών

Μάτι: Αποζημίωση 310.000 ευρώ σε οικογένεια νεκρής – Νέα απόφαση δικαίωσης συγγενών

Δεύτερη απόφαση δικαίωσης συγγενών θύματος της πυρκαγιάς

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε δεύτερη απόφαση που δικαιώνει συγγενείς θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους περίπου 310.000 ευρώ για τον θάνατο ηλικιωμένης γυναίκας που πνίγηκε στη θάλασσα, ενώ επιχειρούσε να γλιτώσει από τις φλόγες που κατέκαιγαν την κατοικημένη περιοχή. 

«Η συγκεκριμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Προστασία, όπως οι προηγούμενες, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα για σημαντικές παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα» αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος, Κωνσταντίνος Φούσσας και Δημήτρης Σκύδρας.

Οι συγγενείς της γυναίκας σημείωναν στην αγωγή πως οι παραλείψεις των οργάνων του κράτους, είχαν ως αποτέλεσμα τον «βασανιστικό και επίπονο θάνατο» της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αξιωματικός από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων κατέθεσε ότι για την κατάσταση των ανθρώπων που είχαν πέσει στη θάλασσα, ενημερώθηκαν μετά από σήμα που έφτασε από τη Δανία.

«Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα» είπε ο μάρτυρας, επιβεβαιώνοντας την κατάθεση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Σταύρου Μπάνου.

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT