Κύκλωμα trafficking: Στη φυλακή ο φερόμενος ως αρχηγός και η σύζυγός του

Κύκλωμα trafficking: Στη φυλακή ο φερόμενος ως αρχηγός και η σύζυγός του

Η σύλληψη των 22 φερόμενων μελών του κυκλώματος trafficking, το οποίο λειτουργούσε με υποομάδες δράσης, έγινε από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις μέρες μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος trafficking που εκμεταλλευόταν γυναίκες από την Λατινική Αμερική, δύο από τους 11 κατηγορούμενους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. 

Υστερα από πολύωρη διαδικασία, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Eλληνα που φέρεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος trafficking, καθώς και της συζύγου του αλβανικής καταγωγής.

Τρεις κατηγορούμενοι, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχαν υψηλή θέση στην ιεραρχία της ομάδας των σωματεμπόρων, κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Τόσο το ζευγάρι των δύο προσωρινά κρατούμενων όσο και οι τρεις στους οποίους επιβλήθηκαν όροι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι είναι αντιμέτωποι με τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Aλλοι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο, ενώ για την υπόθεση θα απολογηθούν αύριο άλλοι 11 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης των σωματεμπόρων να δηλώνει στη δικαστική λειτουργό ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να αρνήθηκε τη σωματεμπορία. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι φαίνεται να ισχυρίζονται πως είναι απλοί υπάλληλοι των οίκων ανοχής. 

Η σύλληψη των 22 φερόμενων μελών του κυκλώματος trafficking, το οποίο λειτουργούσε με υποομάδες δράσης, έγινε από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το κύκλωμα ήταν ενεργό, και με διεθνείς προεκτάσεις, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι μέλη του κυκλώματος εξανάγκαζαν τα θύματα -τα οποία υποτίθεται πως τους χρωστούσαν τα χρήματα για τη μεταφορά τους κ.λπ.- σε συστηματική εκπόρνευση έναντι ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT