Κλιματική Κρίση και Ενέργεια: Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στην Ε.Ε.

Κλιματική Κρίση και Ενέργεια: Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στην Ε.Ε.

Η απρονοησία της Ε.Ε. σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας κόστισε στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης 598 δισ. δολ., διπλάσια από όσα πλήρωσε όλος ο υπόλοιπος πλανήτης

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απρονοησία της Ε.Ε. σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας κόστισε στη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης 598 δισ. δολ., διπλάσια από όσα πλήρωσε όλος ο υπόλοιπος πλανήτης. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα: οι ισχυροί της Ε.Ε. συνεχίζουν να αρνούνται τη δημιουργία Ταμείου Ευρωπαϊκής Κυριαρχίας για επενδύσεις πράσινης μετάβασης.

Κλιματική Κρίση και Ενέργεια: Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στην Ε.Ε.-1

Σε εντελώς άλλο μήκος κύματος οι ΗΠΑ

Σε αντίθεση με την αναποφασιστικότητα της Ε.Ε., από τις αρχές του 2022 έως σήμερα, στις ΗΠΑ, οι κατασκευαστικές δαπάνες για νέα εργοστάσια έχουν υπερδιπλασιαστεί. Τρία ξεχωριστά νομοσχέδια παρέχουν κίνητρα πάνω από 1 τρισ. δολ. που προορίζονται για την παραγωγή σημαντικών πράσινων και ψηφιακών προϊόντων στις ΗΠΑ, για μείωση της εξάρτησης από εισαγωγές, κυρίως από Κίνα.

Κλιματική Κρίση και Ενέργεια: Το πάθημα δεν έγινε μάθημα στην Ε.Ε.-2

EΡΕΥΝΑ – ΑΝΑΛΥΣΗ: καθ. Γιάννης Μανιάτης
Με τη συνεργασία των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών: Ι. Βούλγαρη , Α. Μανώλη, Μ. Ζήση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT