Καύσωνας «Κλέων»: Βενζίνη μετά τη δύση του ήλιου – Συστάσεις Υ.Π.ΕΝ

Καύσωνας «Κλέων»: Βενζίνη μετά τη δύση του ήλιου – Συστάσεις Υ.Π.ΕΝ

Συστήνεται η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συστάσεις προς τους πολίτες και τους ιδιοκτήτες οχημάτων, απευθύνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με στόχο να μετριαστεί η συσσώρευση ρύπων, η οποία ευνοείται από την επέλαση του καύσωνα.

Όπως τονίζεται, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν τις επόμενες ώρες, ευνοούν τη συσσώρευση ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Με αυτά τα δεδομένα, συστήνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους πολίτες η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Προτείνεται επίσης η κατά το δυνατόν αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

Σχετικά με τον ανεφοδιασμό καυσίμων των οχημάτων, η σύσταση του Υπουργείου είναι να γίνεται κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.

Αναγκαία κρίνεται και η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και της χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Το ΥΠΕΝ προτρέπει τους πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις, προκειμένου να μετριαστούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις από το κύμα καύσωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT