Καύσωνας «Κλέων»: Κλειστή η Ακρόπολη και το μεσημέρι του Σαββάτου

Καύσωνας «Κλέων»: Κλειστή η Ακρόπολη και το μεσημέρι του Σαββάτου

Σε λειτουργία θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλειστός θα παραμείνει και το Σάββατο κατά τις μεσημβρινές ώρες ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που προέρχονται από την έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες, εν μέσω του συνεχιζόμενου καύσωνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών, ο αρχαιολογικός χώρος θα αναστείλει τη λειτουργία του από τις 12:00 έως τις 17:00, με τελευταία είσοδο στις 11:30 και επανέναρξη της λειτουργίας στις 17.30.

Σε λειτουργία, ωστόσο, θα παραμείνουν οι χώροι της Αρχαίας Αγοράς και του Κεραμεικού, όπου υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των εκεί Αρχαιολογικών Μουσείων.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια μέτρα ελήφθησαν και σήμερα Παρασκευή, καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Τη στιγμή που, τουλάχιστον για την Αθήνα, το Σάββατο η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 41 βαθμούς, στο βράχο της Ακρόπολης η πραγματική θερμοκρασία, αυτή την οποία αισθάνεται ο άνθρωπος και εισπράττει ο οργανισμός, είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Για την προστασία των εργαζομένων αλλά και για την προστασία των επισκεπτών, τουλάχιστον τις ώρες της θερμοκρασιακής αιχμής 12:00 – 17:00, θα πρέπει να γίνει μια αναστολή του αρχαιολογικού χώρου», είχε τονίσει σχετικά η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT