Νέα Μάκρη: Τι λέει το ΕΚΑΒ για τον πνιγμό της 10χρονης

Νέα Μάκρη: Τι λέει το ΕΚΑΒ για τον πνιγμό της 10χρονης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα σε συγκρότημα κατοικιών στη Νέα Μάκρη όπου κατέληξε από πνιγμό σε πισίνα 10χρονο παιδί, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Για τις δραματικές προσπάθειες επαναφοράς της 10χρονης μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ μία από τους γιατρούς που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο και συμμετείχε στην προσπάθεια ανάνηψής της. 

Όπως λέει η γιατρός, το παιδί είχε καταναλώσει φαγητό νωρίτερα και ήταν ακόμα εν ζωή όταν το ανέσυραν από την πισίνα.

Η ίδια ανέφερε πως το ΕΚΑΒ που κλήθηκε να παραλάβει το παιδί, έφτασε μετά από 40 και πλέον λεπτά, έχοντας ενδιάμεσα χαθεί στο δρόμο. 

Η απάντηση του ΕΚΑΒ

Σύμφωνα, πάντως, με τις καταγγελίες περί φερόμενης καθυστέρησης άφιξης για να παραλάβει το παιδί, πηγές από το ΕΚΑΒ διευκρινίζουν πως η κλήση ελήφθη στις 18:12.

«Διαβιβάστηκε στο ίδιο λεπτό σε 2 μηχανές άμεσης επέμβασης από Ραφήνα και σε Κινητή Μονάδα από Αρτέμιδα. Και οι 2 μηχανές έφτασαν στο σημείο 18:24 και η Κινητή Μονάδα 18:38. Στο σημείο υπήρχε ιδιώτης γιατρός όταν φτάσαμε και έκανε ΚΑΡΠΑ» σημειώνουν. 

Επιπλέον, σχετικά με τον ισχυρισμό πως χάθηκαν στο δρόμο και για αυτόν τον λόγο καθυστέρησαν, από το ΕΚΑΒ αναφέρουν πως «οι μηχανές αλλά και η Κινητή Μονάδα έφτασαν στο σωστό σημείο με καθυστέρηση γιατί είχε αρχικά δοθεί από τους καλούντες λάθος διεύθυνση».

Το χρονικό 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η οικογένεια ετοιμαζόταν να φύγει από το συγκρότημα κατοικιών της Νέας Μάκρης όπου παραθέριζε.

Ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, η δεκάχρονη έπαιζε με ένα φίλο της κοντά στην πισίνα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φέρεται να πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει. Αντί, όμως, να αναδυθεί άμεσα, έμεινε για τουλάχιστον τρία λεπτά στον πάτο της πισίνας.

Το παιδί ανασύρθηκε με τις αισθήσεις του, με δύο ιδιώτες γιατρούς που βρίσκονταν στο σημείο, να προσπαθούν να το επαναφέρουν με ΚΑΡΠΑ, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT