Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα

Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα

Τα επίπεδα δυσφορίας στη Δυτική Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλά, με τον δείκτη θερμότητας να ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε οκτώμμετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στη Δυτική και Νότια Ελλάδα η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τα επίπεδα δυσφορίας στη Δυτική Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλά, με τον δείκτη θερμότητας να ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου (53.2°C στην Αμφιλοχία). Ο δείκτης θερμότητας (heat index) αποτελεί ένα μέτρο του κατά πόσο η θερμοκρασία του αέρα σε συνδυασμό με τα ποσοστά σχετικής υγρασίας επηρεάζουν στην αίσθηση άνεσης ή δυσφορίας του πληθυσμού, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να υποστεί ο ανθρώπινος οργανισμός.

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, και στην Κρήτη, η θερμοκρασία υποχώρησε υπό την επίδραση ισχυρών βορείων ανέμων στο Αιγαίο Πέλαγος, και δεν ξεπέρασε τους 33 βαθμούς στις Κυκλάδες. Στον ένθετο πίνακα του χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί όπου καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας.

Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT