Πυρκαγιές: Στην Ελλάδα τα τουρκικά εναέρια μέσα – Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού

Πυρκαγιές: Στην Ελλάδα τα τουρκικά εναέρια μέσα – Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού

Λίγο μετά την άφιξη των μέσων πυρόσβεσης από την Τουρκία, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαρίστησε στα τουρκικά, μέσω Twitter, τη γείτονα για τη συνδρομή της. 

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο, μαζί με το εννεαμελές πλήρωμά τους, που είχε προαναγγείλει η τουρκική προεδρία, στο πλαίσιο της συνδρομής για την κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας, έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα, τους άνδρες και τα εναέρια μέσα υποδέχτηκε στη στρατιωτική βάση της Δεκέλειας ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτσιγές.

Λίγο μετά την άφιξη των μέσων πυρόσβεσης από την Τουρκία, ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στα αγγλικά ευχαρίστησε την Τουρκία για την βοήθεια της. 

«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία που έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο για να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας κατά των δασικών πυρκαγιών. Ευχαριστούμε Τουρκία!» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο νωρίτερα, και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαρίστησε και μάλιστα στα τουρκικά, μέσω Twitter, τη γείτονα για τη συνδρομή της. 

«Θερμές ευχαριστίες στην Τουρκία για την παροχή πυροσβεστικής βοήθειας στην Ελλάδα και για τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των σοβαρών δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας», αναφέρει στο tweet το υπουργείο Εξωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT