Πού αναμένονται την Κυριακή οι υψηλότερες θερμοκρασίες – Πότε θα δροσίσει ουσιαστικά

Πού αναμένονται την Κυριακή οι υψηλότερες θερμοκρασίες – Πότε θα δροσίσει ουσιαστικά

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, οι θερμοκρασίες την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν σε πρωτοφανή για φέτος επίπεδα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, οι θερμοκρασίες την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν σε πρωτοφανή για φέτος επίπεδα, στους 45 βαθμούς, στην πιο θερμή ημέρα του καλοκαιριού έως τώρα. Προσωρινή ύφεση προβλέπεται για τη Δευτέρα, ενώ ουσιαστική πτώση αναμένεται από την Πέμπτη, μετά τη νέα έξαρση του καύσωνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Γενικά στη χώρα, την Κυριακή προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά και τα ορεινά της κεντρικής χώρας από τις μεσημβρινές ώρες και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τους 44, της Θεσσαλίας τους 45 και στη νησιωτική χώρα τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία από 23 έως 39 με 41 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ορεινά της Ηπείρου αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 41 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με εξαίρεση τα ορεινά της Θεσσαλίας όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 25 έως 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου 44 και της Θεσσαλίας 45 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι αναμένονται βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 26 έως 38 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Ομοίως στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά στην Εύβοια ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 25 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 28 έως 44 βαθμούς. Στα παραθαλάσσια, πάντως, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος, αλλά με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT