Κάρυστος: Κοντά σε οικισμούς τα μέτωπα της φωτιάς

Κάρυστος: Κοντά σε οικισμούς τα μέτωπα της φωτιάς

Ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες περιγράφει ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες κυριαρχούν στην Κάρυστο, όπως περιγράφει ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Πλατανιστό, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κελαϊδίτης τονίζει ότι «μπορεί η φωτιά να απέχει 2 χιλιόμετρα από το χωριό, ωστόσο έχει ισχυρό αέρα, χαμηλή βλάστηση, πολύ καπνό και αποπνικτική ατμόσφαιρα».

Εντούτοις πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση από την άλλη πλευρά, καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε οικισμούς. «Εχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα οι επίγειες δυνάμεις. Ωστόσο, τα εναέρια μέσα που υπήρχαν στην περιοχή έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, μετά το μήνυμα που στάλθηκε από το 112 έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκκένωσης των χωριών. Ειδικότερα, το μήνυμα αφορούσε την εκκένωση των οικισμών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

«Επικίνδυνη η φωτιά» στην Υλίκη Βοιωτίας

Τέλος, αναφερόμενος στη φωτιά που είναι στην Υλίκη της Βοιωτίας, ο κ. Σπανός υπογράμμισε πώς «είναι μια επικίνδυνη φωτιά που δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε. Δίνουμε μια πραγματική μάχη μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, με μηχανήματα και υδροφόρες, για να μπορέσουμε να την οριοθετήσουμε», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε προληπτικά για λίγα λεπτά, ενώ η ανησυχία των οδηγών που περνούν από εκεί είναι μεγάλη καθώς είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από πυκνούς μαύρους καπνούς και κοντά από εστίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT