Κέρκυρα: Δύσκολη κατάσταση σε Λούτσες, Σύκι και Ημερολιά – Μήνυμα από 112

Κέρκυρα: Δύσκολη κατάσταση σε Λούτσες, Σύκι και Ημερολιά – Μήνυμα από 112

Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ανέφερε πως «η κατάσταση στις Λούτσες είναι τραγική»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα στους οικισμούς Σύκι και Ημερολιά αλλά και στο χωριό Λούτσες, όπου η φωτιά έχει φτάσει σε αυλές σπιτιών.

Στη μεγάλη επιχείρηση για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης κάτοικοι και εθελοντές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βυτιοφόρα και αγροτικά οχήματα με βυτία από γειτονικές περιοχές καταφθάνουν συνεχώς για να βοηθήσουν στο έργο της πυρόσβεσης, ενώ στις Λούτσες ένα ξυλουργείο παραδόθηκε στις φλόγες.

Επί ποδός βρίσκονται επίσης ασθενοφόρα και γιατροί προκειμένου να δώσουν βοήθεια σε όσους το χρειάζονται, καθώς η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική.

Νωρίτερα, τουρίστες που βρίσκονταν στις περιοχές της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της Βόρειας Κέρκυρας, στην Αχαράβη, ενώ μήνυμα για εκκένωση έλαβαν από το 112 όσοι βρίσκονταν σε Καλαμάκι, Απραό, Σύκι και Ημερολιά.

Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας: Η κατάσταση στις Λούτσες είναι τραγική

Μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, ανέφερε πως «η κατάσταση στις Λούτσες είναι τραγική. Η φωτιά καίει σπίτια και προσπαθούμε να πείσουμε κάποιους τελευταίους κατοίκους να φύγουν. Κάποιοι έσωζαν μέχρι τελευταία στιγμή τα ζώα τους».

Όπως υπογραμμίζει, «το μέτωπο έχει ξεφύγει εδώ και ώρα και πηγαίνει προς τη θάλασσα, ανατολικά προς Ημερολιά και Συκί και δυτικά προς Απραό. Σε Συκί και Ημερολιά οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια, η βλάστηση είναι πυκνή».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT