Ρόδος: Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς – Απειλεί σπίτια στο Γεννάδι

Ρόδος: Μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς – Απειλεί σπίτια στο Γεννάδι

Στα χωριά Μαλώνα και Γεννάδι επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χωριά Μαλώνα και Γεννάδι επικεντρώνονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών στη Ρόδο, προκειμένου να αποτρέψουν την προέλαση της φωτιάς στους δύο οικισμούς, οι οποίοι εκκενώθηκαν νωρίτερα.

Στο Γεννάδι υπάρχει μέτωπο φωτιάς πέριξ του χωρειού και για την αντιμετώπισή του δίνεται μάχη από εθελοντές και πυροσβέστες, με τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Μάχη δίνεται επίσης και στην περιοχή γύρω από το χωριό της Μαλώνας, αφού υπάρχει κίνδυνος να μπει η φωτιά στον οικισμό.

Η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωϊνές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο.

Νωρίτερα, μέσω ειδοποίησης από το 112, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε Γεννάδι, Πλημμύρι και Λαχανιά, κλήθηκαν επίσης να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Λίνδο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η φωτιά διέσχισε περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ στο Γεννάδι, σε λιγότερο από μία ώρα. 

Στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Ρόδο επιχειρούν συνολικά 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα, πλήθος εθελοντών και όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος τις επιχειρήσεις συνδράμουν αεροσκάφη και ελικόπτερα που πραγματοποιούν περιοδικές ρίψεις νερού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT