Κικίλιας: Οι φωτιές δεν ξεκινούν μόνες τους

Κικίλιας: Οι φωτιές δεν ξεκινούν μόνες τους

«Είναι το ανθρωπινο χέρι, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, που προκαλεί εμπρησμό», σημείωσε

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για προσοχή, σχετικά με τις πυρκαγιές, απηύθυνε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των δύο πιλότων του Canadair που συνετρίβη κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης στην Κάρυστο. «Σήμερα, είναι μία ημέρα πένθους. Θα ήθελα να εκφράσω μέσα από την ψυχή μου, τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας, στις οικογένειες των δύο ηρωικών πιλότων, του κυβερνήτη, Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των οικογενειών τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «ζούμε πολύ επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού στη χώρα μας. Μόνο σήμερα είχαμε 61 νέες εστίες, με πιο επικίνδυνες στο Κάστρο Φθιώτιδας και το Βελεστίνο Μαγνησίας. Κάτω από ακρότατες συνθήκες καύσωνα και παράλληλα ισχυρών ανέμων, μέσα σε δέκα ημέρες στην Ελλάδα, “ξέσπασαν” 594 πυρκαγιές», υπογράμμισε. 

«Η μάχη θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Απευθύνω έκκληση σε όλους, οι φωτιές δεν ξεκινούν μόνες τους. Είναι το ανθρωπινο χέρι, είτε από αμέλεια, είτε από πρόθεση, που προκαλεί εμπρησμό. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT