Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας

Σε τροχιά ανόδου είναι και πάλι η θερμοκρασία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά ανόδου είναι και πάλι από τη Δευτέρα η θερμοκρασία, ενώ αντιμέτωπες με νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να βρεθούν προς τα τέλη της εβδομάδας αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας παρουσίασαν το μεσημέρι της Δευτέρας άνοδο έως και 3 °C, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Κυριακής.

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας-1
Πηγή: meteo.gr

Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παράλληλα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες της προβλέπονται τη Δευτέρα σε Μακεδονία, Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη

Το χάρτη πρόβλεψης για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών την Τρίτη έδωσε στη δημοσιότητα η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το χάρτη, υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία 3), αντιμετωπίζουν η Αττική, μεγάλο τμήμα σε Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη, το Ιόνιο, νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Καβάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT