Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό σε Βοιωτία και Μεσσηνία

Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό σε Βοιωτία και Μεσσηνία

Συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμού σε Βοιωτία και Μεσσηνία

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 62 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Θάσου. Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, αλλά και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ νωρίτερα συνέδραμαν επίσης 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα:

-σε χαμηλή βλάστηση, στο Βρανά Αττικής, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες 5 οχήματα

-σε δασική έκταση στο Δομοκό Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

-σε δασική έκταση, στον Κρουσώνα Ηρακλείου Κρήτης, όπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ επιχείρησε 1 ελικόπτερο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συλλήψεις σε Βοιωτία και Μεσσηνία

Σε δύο συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής στο Δήλεσι Βοιωτίας και στη Μεσσηνία.

Στο Δήλεσι, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση σε κάδους απορριμμάτων, καθώς και σε ξηρά χόρτα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για έναν 20χρονο, ο οποίος έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων. Οι πυροσβέστες είδαν τον 20χρονο να βάζει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο ανακριτικό τμήμα.

Ο νεαρός, ομολόγησε ότι πυρπόλησε τους κάδους απορριμμάτων, γιατί του άρεσε, όπως είπε, να βλέπει τις φωτιές. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Στη Μεσσηνία, συνελήφθη επίσης ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε ξηρά χόρτα, εντός αγροτικής έκτασης στην κοινότητα Τσουκαλαίικων, του δήμου Οιχαλίας.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT