Ληστεία στον Κολωνό: Το χρονικό της καταδίωξης

Ληστεία στον Κολωνό: Το χρονικό της καταδίωξης

Τι συνέβη από το πάτημα του «κουμπιού πανικού» έως την εσπευσμένη διακομιδή του ύποπτου άνδρα σε νοσοκομείο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηένοπλη ληστεία σε τράπεζα του Κολωνού τελείωσε με μία αιματηρή καταδίωξη και τον ύποπτο να καταλήγει διασωληνωμένος σε ΜΕΘ. 

Αυτόπτης μάρτυρας συμπληρώνει το παζλ των όσων μεσολάβησαν από το πάτημα του «κουμπιού πανικού» έως την εσπευσμένη διακομιδή του ύποπτου άνδρα σε νοσοκομείο. 

Όλα ξεκίνησαν περί τις 11π.μ., όταν ένας 38χρονος άνδρας, αλβανικής καταγωγής, λήστεψε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19 και τράπηκε σε φυγή με χρήματα από την τράπεζα.

Υπάλληλοι ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ στις 11:14, αλλά έξω από την τράπεζα βρισκόταν ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, που μαζί με τον άνδρα security του υποκαταστήματος καταδίωξαν τον δράστη. 

Αξιωματικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έσπευσαν σχεδόν αμέσως στο σημείο και, στη συμβολή των οδών Παλαμιδίου και Λένορμαν, ο ληστής φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό, ο οποίος με τη σειρά του έκανε χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, τραυματίζοντας τον άνδρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 38χρονος δέχθηκε τέσσερις σφαίρες – τρεις στην κοιλιακή χώρα και μια στον μηρό. Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί για να μεταφέρει τον δράστη που διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργείο

Αυτόπτης μάρτυρας: «Του φώναζαν “σταμάτα”»

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, καλούσαν τον ληστή να σταματήσει και εκείνος τους αγνοούσε. Μετά από συμπλοκή με το περιπολικό, «σηκώθηκε και προχώραγε προς την Λένορμαν». Οταν κάποια στιγμή ο αστυνομικός πήγε να τον σταματήσει, ήταν σε κοντινή απόσταση και εκεί πέρα άκουσα τους δύο πυροβολισμούς».

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT