Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μελών σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των μελών σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στις 13 Ιουλίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 18 φερόμενων μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων εδώ.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στις 13 Ιουλίου, κατά την οποία συνελήφθησαν 12 άτομα σε Ζεφύρι και Αχαρνές και ακόμα τέσσερα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού προσέγγιζαν ηλικιωμένους και κυρίως γυναίκες, παρουσιάζονταν ως λογιστές αλλά και ως φιλικά πρόσωπα ή απεσταλμένοι συγγενών τους και τους έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.

Για να είναι πιστευτοί, είχαν περιποιημένη εξωτερική εμφάνιση και ιδιαίτερα ευγενική συμπεριφορά, ενώ για να κάμψουν την όποια αμφιβολία προσποιούνταν ότι μιλούσαν τηλεφωνικά με οικείο πρόσωπο του θύματος. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις έδιναν το τηλέφωνο στο θύμα, προκειμένου να συνομιλήσει με τον υποτιθέμενο οικείο του, το ρόλο του οποίου όμως αναλάμβανε ένας από τους συνεργούς.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κακουργημάτων, όπως απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα από κοινού και κατά μόνας με τη ζημία που προκλήθηκε να υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, που τελέστηκε από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων να υπερβαίνει το συνολικό ποσό των 120.000 ευρώ και ληστεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT