Νέα Φιλαδέλφεια: Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες των Αρχών για τα βίαια επεισόδια

Νέα Φιλαδέλφεια: Προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες των Αρχών για τα βίαια επεισόδια

Κατεπείγουσα έρευνα για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο σημειώθηκε μετά τα θλιβερά επεισόδια, που κατέληξαν στο να χάσει τη ζωή του φίλαθλος της ΑΕΚ. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρενέβη, διατάσσοντας κατεπείγουσα έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, τόσο για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της ανθρωποκτονίας όσο και για την τέλεση σωρείας άλλων βαρύτατων κακουργημάτων.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στις αρμόδιες αρχές, όχι μόνον να διενεργήσουν άμεσα προκαταρκτική έρευνα για τα βίαια επεισόδια, αλλά και να εποπτεύουν προσωπικά τις έρευνες των αστυνομικών αρχών. Εντολή της εισαγγελέως του ανωτάτου δικαστηρίου είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες οι ομάδες των Κροατών, ενώ είχαν εντοπιστεί κινούμενες στην εθνική οδό, ξέφυγαν από τον έλεγχο της αστυνομίας και έφθασαν έως το γήπεδο της ΑΕΚ. Σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Αδειλίνη, σειρά βαρύτατων αδικημάτων οφείλουν να διερευνηθούν, πέραν του φονικού, όπως της εγκληματικής οργάνωσης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της επικίνδυνης και βαριάς σωματικής βλάβης, της συμπλοκής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της παράβασης του νόμου περί όπλων και άλλα.

Προς τούτο, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές οφείλουν να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την αναζήτηση και τον εντοπισμό των υπαιτίων. «Να μεριμνήσετε για τον ενδελεχή έλεγχο της υπόθεσης και τη σε βάθος και με πληρότητα έρευνα, καθώς και την εξαντλητική συλλογή των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων, προκειμένου αφενός μεν να εξακριβωθούν τα στοιχεία του δράστη της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, αφετέρου δε να διερευνηθεί η διάπραξη και άλλων εγκλημάτων», αναφέρεται στην παραγγελία Αδειλίνη, ενώ ήδη οι έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς να εξαιρούνται και τυχόν ευθύνες της αστυνομίας.

Παράλληλα, ζητείται από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς να έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία εισαγγελέα κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παρέμβασης, προσωπική εποπτεία των ερευνών έχει ήδη αναλάβει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δοθεί εντολή να συνεχιστούν οι συλλήψεις, ενώ η κ. Γκανέ έχει ζητήσει να αναζητηθούν οι διερμηνείς οι οποίοι θα χρειαστεί να παρασταθούν σε όλα τα στάδια μέχρι το τέλος της κύριας ανάκρισης για τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους, που δεν ομιλούν την ελληνική γλώσσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός σε δήλωσή του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η πολιτεία αλλά και οι θεσμικές αρχές των αθλητικών ομοσπονδιών θα πρέπει να σταματήσουν να προβαίνουν σε ρηματικές καταδίκες του φαινομένου και να λάβουν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για την εξάλειψη των φαινομένων βίας, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οδήγησαν σε δεύτερο νεκρό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT