Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαραθώνα – 112 στις περιοχές Παλιούρι και Ριζάρη

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Μαραθώνα – 112 στις περιοχές Παλιούρι και Ριζάρη

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Μαραθώνα, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η εικόνα έχει βελτιωθεί, ενώ στην καμένη έκταση παραμένουν διάσπαρτες εστίες.

Οπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, η κινητοποίηση και επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν άμεση και αποφασιστική. «Ελέγχεται αυτή τη στιγμή η φωτιά» δήλωσε ο κ. Τσίρκας, προσθέτοντας πως «ο κίνδυνος για αναζωπύρωση δεν έχει περάσει και θέλει προσοχή».

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 18 Γάλλων πυροσβεστών με 4 οχήματα, ενώ νωρίτερα από αέρος επιχείρησαν 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση έλαβαν οι πολίτες στις περιοχές Παλιούρι και Ριζάρη.

Ειδικότερα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Παλιούρι και Ριζάρη απομακρυνθείτε προς παραλία και κέντρο Μαραθώνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT