Τέσσερις προφυλακίσεις για το εμπόριο βρεφών στα Χανιά

Τέσσερις προφυλακίσεις για το εμπόριο βρεφών στα Χανιά

Τέσσερα άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα στην υπόθεση εμπορίας βρεφών που φέρεται ότι είχε οργανωθεί από κέντρο υποβοηθούμενης εγκυμοσύνης στα Χανιά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα στην υπόθεση εμπορίας βρεφών που φέρεται ότι είχε οργανωθεί από κέντρο υποβοηθούμενης εγκυμοσύνης στα Χανιά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, το συγκεκριμένο κέντρο χρησιμοποιούσε ως παρένθετες μητέρες άτομα που είχαν μεγάλη οικονομική ανάγκη και στη συνέχεια πουλούσε τα βρέφη σε ζευγάρια τα οποία ήθελαν να αποκτήσουν παιδί.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους ο 73χρονος γιατρός, ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ένας 44χρονος εμβρυολόγος, που εργαζόταν στη μονάδα, η γραμματέας της μονάδας και μία ακόμη γυναίκα η οποία φέρεται να έκανε τις συνεννοήσεις για τις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα που είχαν προσαχθεί, η μαία της μονάδας και η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες. Και οι οκτώ προσαχθέντες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτές της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της παραποίησης ιατρικών δεδομένων.

Ο μαιευτήρας γιατρός στην απολογία του παραδέχθηκε κάποιες πράξεις που αποτελούν πλημμελήματα, υποστηρίζοντας όμως ότι εκ μέρους του δεν υπήρχε δόλος, αφού απλώς βοηθούσε άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικογραφίες για τους εμπλεκομένους περιλαμβάνουν διαλόγους και πολλά στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, ενώ παράλληλα πολλοί άνθρωποι φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να καταθέσουν για την υπόθεση.

Στη μαιευτική – γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων παραμένουν τέσσερα βρέφη, τα οποία έχουν γεννηθεί από παρένθετες μητέρες που φέρεται να συνεργάζονταν με το κέντρο. Τα δύο από τα τέσσερα βρέφη γεννήθηκαν προχθές και το τεστ DNA στο οποίο θα υποβληθούν αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους βιολογικούς γονείς τους και να ξεδιαλύνει περισσότερο την υπόθεση. Μέχρι χθες δεν είχαν παρουσιαστεί ζευγάρια τα οποία να διεκδικούν την κηδεμονία των βρεφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT