Φωτιά σε βυτιοφόρο: Μεταγγίζουν το επικίνδυνο φορτίο – Ουρές χιλιομέτρων

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Μεταγγίζουν το επικίνδυνο φορτίο – Ουρές χιλιομέτρων

Σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταφόρτωσης του επικίνδυνου φορτίου.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της μεταφόρτωσης του φορτίου από το βυτιοφόρο στο οποίο εκδηλώθηκε νωρίτερα πυρκαγιά, στο 46ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η διαδικασία της μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου εξελίσσεται αργά, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, καθώς το όχημα έχει υποστεί φθορές από τη φωτιά.

Για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου, από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, άνοιξε η Παλαιά Εθνική Οδός στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ κλειστά παραμένουν στη νέα εθνική και τα δυο ρεύματα της Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Με εντολή της τροχαίας γίνεται υποχρεωτική αναστροφή στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού. Παράλληλα, γίνονται έκτροπες για όσους είναι ήδη στον οδικό άξονα. 

H ταλαιπωρία είναι πάρα πολύ μεγάλη καθώς είναι εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν σημειωτόν. Λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων, ενώ έκδηλη ήταν η δυσφορία των οδηγών. Νωρίτερα, αστυνομικοί έδιναν νερό σε ταλαιπωρημένους οδηγούς που βρίσκονται στο μποτιλιάρισμα.

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Τροποποίηση στα δρομολόγια του Προαστιακού

Μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια του Προαστιακού της γραμμής του Κιάτου, θα εκτελούνται στο τμήμα μεταξύ Πειραιάς – Μέγαρα – Πειραιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT