Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην «Κ»: Οι φλόγες πλησιάζουν τις αυλές σπιτιών

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην «Κ»: Οι φλόγες πλησιάζουν τις αυλές σπιτιών

«Εκκενώνουμε διαρκώς οικισμούς. Οι φωτιές πλησιάζουν τώρα τις αυλές σπιτιών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ενιαίο μέτωπο αλλά με πολλά διαφορετικά, τα οποία ξεπηδούν διαρκώς ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων», τονίζει.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι φωτιές πλησιάζουν τώρα τις αυλές σπιτιών», δηλώνει στην «Κ», ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης. 

Ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε τα εξής: «Εκκενώνουμε διαρκώς οικισμούς. Οι φωτιές πλησιάζουν τώρα τις αυλές σπιτιών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ενιαίο μέτωπο αλλά με πολλά διαφορετικά, τα οποία ξεπηδούν διαρκώς ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων».

«Εχουμε μπροστά μας δύο ώρες ώστε η φωτιά να μην κατακάψει τα πάντα»

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εξηγεί στην «Κ» ότι το γεγονός αυτό «διαχέει τις διαθέσιμες δυνάμεις σε πολλά διαφορετικά σημεία. Έχουμε δύο ώρες, το πολύ μπροστά μας, να ελεγχθεί κάπως αυτή η κατάσταση. Αν δεν συμβεί αυτό, το βράδυ η φωτιά θα κατακάψει τα πάντα», τονίζει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «οι φωτιές είναι κατά βάση περιαστικές μιας και αφορούν μεγάλους οικισμούς γύρω από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και δασικές σε ένα μέρος τους». 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα, εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκενώσεις οικισμών. Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία κινητοποίησε τον μηχανισμό και ενημέρωσε τους κατοίκους των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό και Δωρικό και όσους κινούνται στην περιοχή να απομακρυνθούν αμέσως προς Αλεξανδρούπολη».

Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 λίγο μετά το μεσημέρι προς τους κατοίκους και όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα «να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη».

Ο τελευταίος οικισμός που ενημερώθηκε με μήνυμα του 112 να εκκενωθεί είναι η Άνθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT