Πυρκαγιά στον Έβρο: Σε εξέλιξη η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

Πυρκαγιά στον Έβρο: Σε εξέλιξη η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη από τις 21.40 βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, που συντονίζεται από τις υγειονομικές αρχές, για την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, καθώς πλησιάζουν οι φλόγες από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Δαδιά του Έβρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο δεν κινδυνεύει και η εκκένωση γίνεται για προληπτικούς λόγους, καθώς ο καπνός στην περιοχή καθιστά αναγκαία αυτή την ενέργεια.

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός είπε ότι η μεταφορά των ασθενών γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Υγείας και με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή για αυτό το σκοπό.

Νωρίτερα, εκδόθηκαν δυο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά πόρτες και παράθυρα.


 

Στην Αλεξανδρούπολη ανέβηκαν ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για τα νοσοκομεία, Μάριος Θεμιστοκλέους, και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαθανασίου.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας στον Εβρο, που πλήττεται από μεγάλες πυρκαγιές.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα.

Πυρκαγιά στον Έβρο: Σε εξέλιξη η εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT