Πάρνηθα: Οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού

Πάρνηθα: Οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού

Σε ύφεση η πυρκαγιά μετά την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης η πυρκαγιά της Πάρνηθας, μετά την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τη σχετική υποχώρηση των ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο, οι φλόγες δεν έχουν πλήξει τον πυρήνα του εθνικού δρυμού.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, τα ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο πύρινο μέτωπο, ενώ επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors συνέδραμαν με ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπροπύργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επικεντρώνονται στο να σβήσουν τις κατά τόπους εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις.

Επιπλέον, θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT