Εβρος: Καμένα πάνω από 617.000 στρέμματα

Οι καμένες εκτάσεις σε Αττική και Εβρο ανέρχονται σε 50.057 και 617.571 στρέμματα αντίστοιχα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων είχε κατακάψει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή Μελίας στον Εβρο.

Τα δεδομένα, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ).

Στους χάρτες που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ φαίνεται ότι οι καμένες εκτάσεις για τις περιοχές Φυλής του νομού Αττικής και Αλεξανδρούπολης του νομού Εβρου μέχρι τις 12 μ.μ. της 23ης Αυγούστου, ανέρχονται στα 50.057 και 617.571 στρέμματα αντίστοιχα.

 χαρτογράφηση πραγματοποιήθηκε με δεδομένα Sentinel-2 (χωρικής διακριτικής ικανότητας 10μ.).

Εβρος: Καμένα πάνω από 617.000 στρέμματα-1
Πηγή: ΑΠΘ / Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης

Η ομάδα του Εργαστηρίου του ΑΠΘ σημειώνει, ωστόσο, ότι «οι περιοχές καλύπτονται σε μεγάλο μέρος από σύννεφα και καπνό και πιθανώς να υπάρχουν ενδιάμεσες περιοχές που έχουν εκτιμηθεί λανθασμένα ως καμένες».

Εβρος: Καμένα πάνω από 617.000 στρέμματα-2
Πηγή: ΑΠΘ / Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης

Επιπλέον, διευκρινίζει πως «παρατηρούνται ενεργά μέτωπα και στις δύο πυρκαγιές, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την τελική εκτίμηση της καμένης έκτασης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT