Πυρκαγιές: Ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες, ο ένας συνελήφθη για εμπρησμό

Πυρκαγιές: Ελεύθεροι οι τρεις προσαχθέντες, ο ένας συνελήφθη για εμπρησμό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη ο 45χρονος πρώην δικηγόρος, που είχε προσαχθεί νωρίτερα στον Αυλώνα με την υποψία του εμπρησμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, ελεύθερος αφέθηκε έτερος 45χρονος άνδρας, ο οποίος είχε προσαχθεί επίσης στον Αυλώνα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την κατάθεσή τους, και οι δύο άνδρες που είχαν προσαχθεί νωρίτερα στην οδό Φιλίας των Λαών, στο Μενίδι.

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί του ΑΤ Μενιδίου προχώρησαν στην προσαγωγή των δύο 31χρονων ανδρών, που επέβαιναν σε όχημα, καθώς θεωρήθηκε ότι κινούνταν ύποπτα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα.

Προσαγωγή στη Χαλκίδα

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές προχώρησαν σε άλλη μία προσαγωγή υπόπτου για δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες στο Δοκό της Χαλκίδας.

Πρόκειται για έναν 48χρονο, τον οποίο φαίνεται να έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας να κινείται κοντά στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο παρελθόν ο 48χρονος είχε καταθέσει ξανά ως ύποπτος για φωτιές, που είχαν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Μαρινάκης: 79 συλλήψεις για εμπρησμό εκ δόλου μέχρι τώρα 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπρησμών απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με βάση όσα είπε ο υπουργός. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις. Προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας, θα καταλήξει και η Δικαιοσύνη θα αναλάβει».

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 140 συλλήψεις και προσαγωγές, οι 79 εκ των οποίων αφορούν εμπρησμούς εκ δόλου. Έχουν αποκλειστική ποινή τα ισόβια και είναι όλα κακουργήματα. Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχουν χαθεί παρά τις εκκενώσεις, το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και σε όλους αυτούς που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το πιο δύσκολο καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT