Φωτιές: «Χωρίς ενεργό μέτωπο η Πάρνηθα» – Ολονύκτιες μάχες σε Εβρο, Ροδόπη, Βοιωτία

Φωτιές: «Χωρίς ενεργό μέτωπο η Πάρνηθα» – Ολονύκτιες μάχες σε Εβρο, Ροδόπη, Βοιωτία

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 69 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ σε ολόκληρη τη επικράτεια η πυροσβεστική επιχειρεί 104 μέτωπα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φωτιά στην Πάρνηθα «δεν φαίνεται να έχει ενεργό μέτωπο», σύμφωνα με την πυροσβεστική (σ.σ στις 00:37 της Παρασκευής). Ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στην περιοχή, καθώς η πυρκαγιά παραμένει, τυπικά, σε εξέλιξη και η έκταση είναι πολύ μεγάλη. 

Την Πέμπτη, αναζωπυρώσεις είχαν εκδηλωθεί κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά του μετώπου, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας. Οπως σχολίασε αξιωματικός της πυροσβεστικής στην «Κ», η εικόνα πλέον είναι βελτιωμένη. 

Ολονύχτιες είναι οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και στον Εβρο και στη Ροδόπη, όπου σημειώθηκαν αναπυρώσεις στη Δαδιά, την Αισύμη και το Σουφλί.

Στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στη Βάγια της Υλίκης, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 69 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ σε ολόκληρη τη επικράτεια η πυροσβεστική επιχειρεί 104 μέτωπα.

Οπως σημειώνει η υπηρεσία, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος την Παρασκευή

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την Παρασκευή παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική

Η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT