Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στην Κω

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στην Κω

Για το παραπάνω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα, με ρίψη αναμμένου τσιγάρου, εντός αγροτικής έκτασης, στην περιοχή Πλατάνι, του δήμου Κω.

Για το παραπάνω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ελεύθεροι αφέθηκαν τις απογευματινές ώρες χθες Πέμπτη οι τρεις από τους τέσσερις άνδρες που είχαν προσαχθεί το πρωί ως ύποπτοι πρόκλησης πυρκαγιών σε Αυλώνα και Πάρνηθα.

Οπως αναφέρει σήμερα Παρασκευή 25/8 η «Κ», ο τέταρτος συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμούς από πρόθεση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, ο αρμόδιος υπουργός Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας είχε σπεύσει νωρίτερα να δηλώσει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι «κάποιοι αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές».

Είναι πάντως αδιαμφισβήτητο ότι χθες το πρωί και ενώ μαινόταν η πυρκαγιά στην Πάρνηθα σημειώθηκε μπαράζ εμπρησμών στην περιοχή Αυλώνας, με 9 ενάρξεις πυρκαγιών σε διάστημα πέντε ωρών.

Το πρώτο κρούσμα κατεγράφη στις 8.13 το πρωί στην περιοχή Αυλώνας. Ακολούθησαν άλλες έξι απόπειρες στην περιοχή Συκάμινο σε διάστημα 50 λεπτών από τις 8.57 π.μ. έως τις 9.47 π.μ., ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές βόρεια του Αυλώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT