Σε πύρινο κλοιό ο Έβρος: Οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς

Σε πύρινο κλοιό ο Έβρος: Οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς

Το πρωί της Δευτέρας πολυάριθμο κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την περιοχή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένατη ημέρα εξελίχθηκε η πυρκαγιά στον Εβρο με συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις οικισμών. Πυροσβέστες και κάτοικοι δίνουν μάχη, προσπαθώντας να περιορίσουν τα μέτωπα. 

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης της Λευκίμμης προς Τυχερό. Είκοσι λεπτά αργότερα, με νέο μήνυμα του 112, οι κάτοικοι από το χωριό Κασσιτέρα κλήθηκαν να εκκενώσουν προς Σάπες, στο μέτωπο προς την Ροδόπη.

Στον Έβρο βρέθηκε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αποκτήσει πλήρη εικόνα. Ο Βασίλης Κικίλιας πέταξε πάνω από τις καμένες εκτάσεις, διαπιστώνοντας το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη. Όπως ανέφερε, η διερεύνηση για τα αίτια της φωτιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το πρωί της Δευτέρας κυβερνητικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την περιοχή, προκειμένου άμεσα να αποφασιστούν οι ενέργειες για την άμεση έναρξη αποκατάστασης των ζημιών. Στον Έβρο θα μεταβούν ο υπουργός Επικράτειας, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

Την ίδια ώρα, σκληρή μάχη για να αποτραπεί ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς -όπου ενδημούν σπάνια είδη πτηνών- δίνουν οι πυροσβέστες. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι δεν επλήγη η αναπαραγωγή του μαυρο-γύπα, του σπάνιου είδους.

Η πύρινη λαίλαπα, που συνεχίζει να καίει το δάσος της Δαδιάς, αφήνει πίσω της μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Ο φόβος πλέον είναι να μην περάσουν οι φλόγες στον πυρήνα του δάσους, όπου έχουν βρει καταφύγιο σπάνια είδη ζώων και πτηνών.

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT