Λέσβος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις «γαϊδουροδρομίες»

Λέσβος: Εισαγγελική παρέμβαση για τις «γαϊδουροδρομίες»

Κατεπείγουσα έρευνα και σε βάρος των ανηλίκων που κακοποιούσαν τα άτυχα ζώα αλλά και σε βάρος των γονέων τους που δεν φρόντισαν να τα αποτρέψουν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας με γαϊδουράκια στη Λέσβο.

Η παρέμβαση αφορά στην απόδοση ποινικών ευθυνών τόσο για τους ανήλικους που μετείχαν στο αποτρόπαιο γεγονός, όσο και σε βάρος των γονιών τους που δεν είχαν λάβει μέτρα επιμέλειας των παιδιών τους και αποφυγής της βάναυσης συμπεριφοράς τους σε βάρος των ανήμπορων ζώων.

Η αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Αναστασία Μασούρα που έχει την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των εισαγγελικών αρχών σε θέματα προστασίας των ζώων, απέστειλε γραπτή παραγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης για έρευνα σε βάθος για το απαράδεκτο περιστατικό, ενώ παραλλήλως έθεσε υπόψη της τοπικής Εισαγγελίας σχετικά δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό.

Η έρευνα παραγγέλθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να ερευνηθούν αδικήματα σε βαθμό και κακουργήματος, όπως κακοποίηση και βασανισμός ζώων για τους ανήλικους που έλαβαν μέρος στη βάναυση συμπεριφορά για τα γαίδουράκια αλλά και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων σε βάρος των γονιών τους.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT