Εκβιασμοί στα Χανιά: ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για πατέρα και γιο αστυνομικούς

Εκβιασμοί στα Χανιά: ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για πατέρα και γιο αστυνομικούς

Οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου αξιωματικού ερευνώνται σχολαστικά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύο επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα για τον αστυνομικό που κατηγορείται για εκβιασμούς επιχειρηματιών στα Χανιά, καθώς εκτός από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης με στόχο τον εντοπισμό πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Εκτός από τη διεξαγωγή της ΕΔΕ, αποφασίστηκε επίσης από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τόσο ο αστυνομικός όσο και ο 29χρονος γιος του που είναι επίσης ένστολος, οι οποίοι ερευνώνται για εμπλοκή στην υπόθεση εκβιασμού και δωροληψίας, να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου αξιωματικού ερευνώνται σχολαστικά, καθώς η δράση του φέρεται να είχε ξεφύγει από τα στενά υπηρεσιακά όρια.

Ειδικότερα, φέρεται να εμπλέκεται σε πολλά περιστατικά εκβιασμού, με το υπουργείο να αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ότι «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας του απήγγειλε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον αξιωματικό, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του. Οι δυο άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης.

Σημειώνεται πως για τη σύλληψή του κινητοποιήθηκε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

«Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) στην Κρήτη κατηγορούμενος για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο ειδικός φρουρός που συνελήφθη για συνεργεία σε εκβίαση».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT