Εβρος: Mήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Κοτρωνιά

Εβρος: Mήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Κοτρωνιά

Αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Εβρο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Εβρο, όπου το μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει ενεργό για 11η ημέρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι κυριότερες αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες, Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά.

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Κοτρωνιά Εβρου, προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν προς Γιαννούλη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοτρωνιά απομακρυνθείτε προς Γιαννούλη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

44 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Αντιμέτωπες με 44 νέες δασικές πυρκαγιές βρέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις το τελευταίο 24ωρο, ενώ σε 87 ανέρχονται οι πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, ενώ συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση στην Πάρνηθα.

Ειδικότερα, στο μέτωπο της Πάρνηθας επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις οι οποίες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικρές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, ΓαλλίαΤσεχίαΡουμανίαΒουλγαρία, Σλοβακία, Σερβία καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT