Αν αδειάσουν τα βαρέλια μπύρας στο Βέλγιο, θα φταίει ο καιρός

Αν αδειάσουν τα βαρέλια μπύρας στο Βέλγιο, θα φταίει ο καιρός

Φόβους για πιθανές ελλείψεις μπύρας εκφράζουν ζυθοποιοί στο Βέλγιο εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόβους για πιθανές ελλείψεις μπύρας εκφράζουν ζυθοποιοί στο Βέλγιο εξαιτίας των καιρικών φαινομένων. Τα βελγικά μέσα διερωτώνται εάν κάτι τέτοιο μπορεί όντως να συμβεί και αναλύουν τα δεδομένα.

«Προς έλλειψη μπύρας; Η κακή συγκομιδή κριθαριού ανησυχεί ορισμένους ζυθοποιούς» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Le Soir». Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπεσαν από τις 22 Ιουλίου έθεσαν σε κίνδυνο την ποσότητα και την ποιότητα του κριθαριού, κάνοντας ορισμένους ζυθοποιούς να φοβούνται ενδεχόμενη «υποβάθμιση» του τελικού προϊόντος. 

Οι παραγωγοί επιμένουν πως ο καιρός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. 

Επισημαίνουν ωστόσο πως ακόμα και στο χειρότερο σενάριο των ελλείψεων και της αύξησης των τιμών, οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές τους καταναλωτές σε βάθος 10 – 12 μηνών, καθώς οι κόκκοι πρέπει να υποβληθούν σε διάφορες διεργασίες (ψύξη, ξήρανση κ.λπ.) προτού η βύνη καταλήξει στους ζυθοποιούς.

«Σε ελεύθερη πτώση εδώ και πολλά χρόνια, οι καλλιέργειες κριθαριού αποτελούν το αντικείμενο ενός στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψης που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Βαλλονίας, προκειμένου να καλύψει τη ζήτηση των ζυθοποιιών – ιδιαίτερα των βιοτεχνιών – που αυξάνονται. Από την εφαρμογή της πολιτικής, η έκταση των καλλιεργειών έχει υπερτετραπλασιαστεί, φτάνοντας σχεδόν τα 1.130 εκτάρια, που καλλιεργούνται από περίπου εκατό αγρότες», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Βαλλονίας, Γουίλι Μπόρσους.

Μία πιθανή έλλειψη αναμφίβολα θα αναγκάσει ορισμένους Βέλγους ζυθοποιούς που επιθυμούν να χρησιμοποιούν εγχώριο κριθάρι, να στραφούν στο γαλλικό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT