«Αργούν» τα χειρουργεία: Χιλιάδες ασθενείς στις λίστες αναμονής δημόσιων νοσοκομείων

«Αργούν» τα χειρουργεία: Χιλιάδες ασθενείς στις λίστες αναμονής δημόσιων νοσοκομείων

Οι λίστες αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία μεγαλώνουν, και χιλιάδες ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν ολόκληρους μήνες. Ενδεικτικά είναι τα νούμερα σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι λίστες αναμονής για χειρουργικές επεμβάσεις σε δημόσια νοσοκομεία μεγαλώνουν και χιλιάδες ασθενείς αναγκάζονται να περιμένουν ολόκληρους μήνες.

Η εικόνα για τα μη επείγοντα χειρουργεία στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής είναι ενδεικτική, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η ΕΡΤ. 

Στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», 3.111 παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής. Στον «Ευαγγελισμό» οι ασθενείς που περιμένουν είναι 4.817, στο «Γ. Γεννηματάς» 1.393 και στο ΚΑΤ 4.061. 

Με στόχο να αντιμετωπίσει το ζήτημα, το υπουργείο Υγείας εξετάζει λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία μιας ενιαίας βάσης ασθενών για χειρουργείο, η οποία θα υπάγεται και θα παρακολουθείται από το ίδιο το υπουργείο.

Παράλληλα μελετάται η πιθανή επέκταση του ωραρίου για τα χειρουργεία και το απόγευμα, καθώς και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε ορισμένοι ασθενείς να παραπέμπονται σε ιδιωτικές δομές χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση. 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT