Δήμος Αθηναίων: Εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου, με πρωταγωνίστρια τη «Μαστίχα»

Δήμος Αθηναίων: Εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου, με πρωταγωνίστρια τη «Μαστίχα»

Θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., παρέχοντας στα αδέσποτα και στα δεσποζόμενα ζώα δημοτών κηδεμόνων οι οποίοι ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όλες τις υπηρεσίες δωρεάν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΔήμος Αθηναίων εγκαινίασε σήμερα, Κυριακή, το Δημοτικό Κτηνιατρείο του δήμου, στη λεωφόρο Μεσογείων και Τρικάλων, στους Αμπελόκηπους, μπροστά από το Αλσος Χωροφυλακής.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο η πρωτεύουσα περίμενε για περίπου μισό αιώνα.

Η Μαστίχα, ένα μικρό σκυλάκι που βρέθηκε παρατημένο και νηστικό, καταδικασμένο να πεθάνει, σε μια μικρή βραχονησίδα απέναντι από τη Χίο, ήταν η πρωταγωνίστρια των σημερινών εγκαινίων του Δημοτικού Κτηνιατρείου. Για καλή του τύχη, το σκυλάκι αυτό το βρήκε η Σεραφίνα Αβραμίδου, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα από τον Δήμο Αθηναίων, η οποία το φρόντισε και το περιέθαλψε με αγάπη. 

Δήμος Αθηναίων:  Εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου, με πρωταγωνίστρια τη «Μαστίχα»-1
Φωτ.: Intime

Το Δημοτικό Κτηνιατρείο του Δήμου Αθηναίων έχει βασικό στόχο του τις στειρώσεις όσων γίνεται περισσότερων αδέσποτων ζώων.

Θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., παρέχοντας δωρεάν όλες τις υπηρεσίες στα αδέσποτα και στα δεσποζόμενα ζώα δημοτών κηδεμόνων που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως αυτές ορίζονται από τον Ν.4830/2023 (ΑμεΑ, άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και δικαιούχοι ΚΕΑ). Στόχος είναι στο μέλλον να λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Δήμος Αθηναίων:  Εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου, με πρωταγωνίστρια τη «Μαστίχα»-2
Φωτ.: Intime

Το κτηνιατρείο διαθέτει έναν πλήρως εξοπλισμένο χώρο χειρουργείου, με αναισθητική μηχανή και χώρο διάγνωσης, όπου οι δύο κτηνίατροι του Δήμου Αθηναίων θα παρέχουν τις βασικές ιατρικές υπηρεσίες που συνοδεύουν το βιβλιάριο υγείας ενός ζώου, ιατρική περίθαλψη -όπου κρίνεται αναγκαίο-, καθώς και στειρώσεις. 

Δήμος Αθηναίων:  Εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου, με πρωταγωνίστρια τη «Μαστίχα»-3
Φωτ.: Intime

«Είμαστε χαρούμενοι που πρωτοπορούμε και πρωταγωνιστούμε στη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές και στις εθελόντριες που μας βοηθούν τόσο πολύ σε αυτή την αποστολή», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT