Κακοκαιρία «Daniel»: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Μαγνησία

Κακοκαιρία «Daniel»: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Μαγνησία

Εκτεταμένες ζημιές στο Βόλο, στο Πήλιο και σε άλλες περιοχές του νομού Μαγνησίας, καθώς και στις Σποράδες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στο Βόλο, στο Πήλιο και σε άλλες περιοχές του νομού Μαγνησίας, καθώς και στις Σποράδες, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel».

Σύμφωνα με το ΔΕΔΔΗΕ, όλο το τεχνικό προσωπικό βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, αντιμετωπίζοντας ωστόσο πολύ μεγάλες δυσκολίες για την αποκατάσταση των ζημιών, λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στις πληγείσες περιοχές.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί τους πολίτες να μην προσεγγίζουν αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του δικτύου τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές, αλλά να ειδοποιήσουν άμεσα τις βλάβες στο 800 400 4000 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Πυροσβεστική: 670 κλήσεις μόνο στη Θεσσαλία 

Συνολικά 690 κλήσεις είχει λάβει από το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 5 το απόγευμα το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων, απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Αναλυτικά, στην περιφέρεια Θεσσαλίας, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει λάβει 670 κλήσεις, εκ των οποίων στη Μαγνησία 500 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 80 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 100 άτομα.

Την ίδια στιγμή, για την παραλιακή ζώνη της Λάρισας δέχθηκε 70 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 12 αντλήσεις υδάτων. Στη Σκιάθο σημειώθηκαν 100 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 30 αντλήσεις υδάτων και έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 7 άτομα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχθηκε 20 κλήσεις εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη αφορούσαν τρεις κοπές δέντρων και δύο αφαιρέσεις αντικειμένων, στη Χαλκιδική αφορούσαν οκτώ κοπές δέντρων και στις Σέρρες μία κοπή δέντρου.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για τον εντοπισμό άνδρα στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 42χρονο άντρα ο οποίος προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT