Ενημέρωση Μητσοτάκη για την κακοκαιρία «Daniel»

Ενημέρωση Μητσοτάκη για την κακοκαιρία «Daniel»

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Daniel» και των πλημμυρικών φαινομένων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς, μετεωρολόγους και κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος και συζητήθηκε ο συντονισμός των υπηρεσιών κατά τις επόμενες ώρες, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη τέθηκαν μεταξύ άλλων ζητήματα, όπως το πως θα παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να παραστεί ανάγκη φιλοξενίας ανθρώπων, των οποίων οι οικίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, μετεωρολόγοι μετέφεραν στον πρωθυπουργό την εκτίμηση ότι πιθανώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη νεροποντή, με πολύ περισσότερο όγκο νερού απ’ ότι είχε συμβεί στην κακοκαιρία «Ιανός».

Παράλληλα, επισημάνθηκε πως αυτό που συνέβη στη Μαγνησία αποτελεί ακραίο φαινόμενο από πλευράς ύψους βροχής, ενώ συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Προστασίας του Πολίτη, ο Αρχηγός και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ με τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και μετεωρολόγοι.

Σημειώνεται επίσης πως ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί την Τετάρτη στην περιοχή για την έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT